Pift lejligheden op med et nyslebet plankegulv

06 april 2021 Mathias Nielsen

Er du så heldig at have et plankegulv eller parketgulv?

Der var engang, hvor trægulve var det mest almindelige og konventionelle. Det var slet ikke noget specielt at have gulv, der var lavet af træ. Det er fordi man dengang ikke havde så mange forskellige materialer at vælge imellem.

I dag er det dog anderledes. I dag har vi nemlig mange forskellige materialer, der kan bruges til at lave gulv af. Nogle af disse er både robuste, flotte og billige. Eksempler på meget anvendte gulvtyper er vinylgulv, linoleumsgulv og klinker/fliser.

Det vil sige, at hvis du er indehaver af et ægte trægulv, så er du lidt heldig. Og du bør passe godt på det og behandle det ordentligt. Og det er jo faktisk sådan, at trægulve kræver lidt vedligeholdelse. Det kommer vi ind på neden for.

Sådan vedligeholder du dit trægulv

Træ er et naturligt materiale, så derfor kræver det også lidt mere omsorg, så at sige, end et gulv der er lavet af eksempelvis plastic. Derfor bør du vide, hvad du skal gøre for at passe og pleje dit trægulv.

Foruden almindelig rengøring, skal du sørge for at vedligeholde den overfladebehandling, som gulvet har på toppen. Her er der lidt forskel på, hvor ofte du skal vedligeholde gulvet afhængig af, hvilken type finish der er brugt. Maling og lak skal for eksempel ikke behandles så ofte, da det er rimelig slidstærkt og holder i lang tid. Anderledes ser det dog ud hvis gulvet er lud- og sæbebehandlet. I så fald skal gulvet nemlig jævnligt mættes med sæbe.

En gang imellem får gulvet også brug for den helt store tur i form af en gulvslibning. Her vil du få brug for hjælp af professionelle gulvfolk. Der er nemlig brug for både ekspertise, erfaring og specifikke redskber og maskiner. Du lan få hjælp til gulvslibning her: https://gulvkanonen.dk/ 

Flere Nyheder