Hvad gulvtæppet skjulte

24 marts 2021 Lotte Hindsberg

Mange danskere har fået sig en overraskelse, når de har fjernet gulvtæppet i deres bolig. Enten når de er flyttet ind i en bolig og har overtaget en bolig med gulvtæpper og har haft lyst til at se hvad der var nedenunder. Det kan også være hvis man har boet i boligen i et stykke tid og haft lyst til at udskifte det gamle tæppe med et nyt.

Mange er blevet mødt med de smukkeste trægulve. I nogle tilfælde har de været mørke, da de har fået bejse, i andre tilfælde er de allerede været afhøvlet og trænger blot til en let afslibning. Afslibningen eller afhøvlingen kan f.eks. udføres af Gulvkanonen ApS, som også kan give gulvene den nødvendige efterbehandling der sikre at gulvene holder sig smukke i årevis.

Afhøvling kontra afslibning

Der er stor forskel på om et gulv afhøvles eller afslibes. En afhøvling vil du f.eks. gøre hvis det er første gang gulvet skal have en afhøvling og det tidligere har været bejset eller måske har fået lak.

En afslibning er mindre og noget du typisk vil gøre, når gulvet allerede er blevet afslebet og det nu trænger til en kærlig hånd. F.eks. fordi det er begyndt at se trist og gråt ud og du gerne vil have træet naturlige lyse, levende og gyldne farve igen. 

Hvis du har gulve der har fået afhøvling eller afslibning før, skal du være opmærksom på om gulvene efterhånden er så slidte, at det ikke er muligt at slibe dem igen og de i stedet skal udskiftes. Men så har gulvene også holdt i over 100 år + det løse. Er du i tvivl om gulvene kan klare at få endnu en afslibning, kan du med fordel kontakte et afhøvlingsfirma og få dem til at komme ud og vurdere gulvene og evt. give et tilbud. 

Flere Nyheder