Bevar dine trægulve med en professionel gulvslibning

25 marts 2021 Astrid Pedersen

Et slidt og trist trægulv er ikke alene et sørgeligt syn – det er heller ikke den største fornøjelse at betræde. Når et trægulv bliver slidt vil det nemlig få en øget tendens til at danne irriterende splinter som hænger fast i strømperne eller stikker dig i fødderne. Og da man gerne vil være i stand til at gå på bare tæer eller på strømpesokker i sit eget hjem er et trægulv som ikke er blevet passet og plejet en større gene end et decideret aktiv.

Skal jeg skifte mit gamle trægulv ud?

Hvis du er irriteret over såvel synlige som mærkbare tegn på slitage i dit trægulv har du sikkert flere gange overveje at brække gulvet op og erstatte det med et nyere og mere moderne eet af slagsen.

Nu til dags kan man få syntetiske klik parket gulve fremstillet i en form for laminat som ligner træværk til forveksling. Og mange boligejere vælger at skifte til en af de utroligt populære former for gulvbelægning med beton, cement eller epoxy som modsvarer tidens tendenser inden for bolig indretning.

Men det er faktisk synd at skrotte det fine trægulv til fordel for disse gulv typer. Et klik parket gulv har bare ikke samme følelse som et ægte trægulv. Og du vil hurtigt komme til at savne den varme og levende fornemmelse af ægte træværk under fødderne med et moderne beton eller cement gulv.

Selv om disse gulv typer er mere robuste og rengørings venlige kommer de aldrig til at kunne erstatte et trægulvs look and feel. Trægulve tilfører hjemmet en særlig sjæl og atmosfære som du aldrig vil kunne opnå med en af oven for nævnte alternativer. Og derfor bør du gøre hvad du kan for at redde det gamle trægulv – for eksempel med en professionel gulvslibning.

Klik ind på Gulvkanonen.dk og læs mere om gulvslibning.

Flere Nyheder